Şbt

Atık Kağıt Toplama Kampanyamız Başlamıştır.

15/03/2003 ile 15.06.2023 tarihleri arası okulumuz tarafından atık kağıt toplama kampanyası başlamıştır. Okulumuz Etwinning Projesi Öğrencileri tarafından  okuldaki öğrencilerimizin çevreye duyarlı olmasını sağlamak ve bilinç geliştirmek amaçlı başlatılan kampanyaya tüm öğrencilerimizin katılımını beklenmektedir. Evden getirdikleri kullanılmış ders kitabı, defter, soru bankası vb. atıklar toplanarak, tekrar kullanımının sağlanması hedeflenmektedir.

Neden Geri Dönüşüm?

Kağıt geri dönüşümü uygulanabilirlik açısından en kolay olan maddedir. Kağıt ve ambalaj atıkları atık zincirinde büyük miktarda yer alırlar. Bu yüzden geri dönüşümleri çevreye büyük ölçüde fayda getirecektir. Zira üretimi sırasında yok olan ağaç ve doğal kaynakların başında enerji tasarrufu ihtiyacı en aza indirgenecek ve atık olarak elden çıkarılması gereken kağıt miktarı da azaltılarak çöp alanlarının dolması engellenecektir.

Sağlıklı bir geri dönüşümün oluşabilmesi için bireylerin koyacağı katkı yadsınamaz. Kağıdın başarıyla geri dönüştürülebilmesi için en öncelikle yeteri miktarda atık kağıdın toplanabilmesi gerekmektedir ki dönüşüm işlemi ekonomik olarak tamamlanabilsin...Buna ek olarak atık kağıtların biriktirilmesi sırasında diğer atık türleriyle temasa girmemeleri ve dolayısıyla kirletilmemeleri gerekmektedir. Atık kağıtlar yemek atıkları, plastik, metal ve diğer çöp atıklarından ayrı bir yerde biriktirilmelidir.

Atık Pil Toplama Kampanyası

15/03/2003 ile 15.06.2023 tarihleri arası okulumuz tarafından atık pil  toplama kampanyası başlamıştır. Okulumuz Etwinning Projesi Öğrencileri tarafından  okuldaki öğrencilerimizin çevreye duyarlı olmasını sağlamak ve bilinç geliştirmek amaçlı başlatılan kampanyaya tüm öğrencilerimizin katılımını beklenmektedir.

Atık pillerin içerdikleri kimyasal maddeler çevrenin kirlenmesine yol açabilmektedir. Bu bakımdan atık pillerin geri dönüşüme katılması çevremiz ve geleceğimiz için büyük önem arz etmektedir. Şehit Ahmet Aytekin Ortaokulu  Etwinning Projesi Öğrencileri olarak pillerin toplanması konusunda farkındalığını sağlamak amacıyla atık pil toplama kampanyası başlatıyoruz. Tüm öğrencilerimizi  bu kampanyaya desteğe bekliyoruz.

2023 Yılında Okulumuzda devam eden Etwinning Projeleri

Şbt

5727 Sayılı Kanunun Uygulanması ile ilgili resmi yazı  ile aşağıdaki açıklamalar yapıldı.

20 Şubat Tarihinden Geçerli Sınıflarımızın Ders Programı

Şbt

2023- 2024 Yılı Okulumuzdaki Aktif Etwinning Projelerini Ekteki  Linke Giriş yaparak yazalım.

Proje Giriş Linki

Ara

Pjelere üye ekleme konusunda bir süre genel sorun yaşanmıştır. Bazı kullanıcıların tüm profil ayarları uygun olmasına rağmen projelere davet edilmeleri mümkün olmamıştır ancak platformda yapılan son güncellemede bu sorunun düzeltilmiştir. Projeye davet etme konusunda hala sorun yaşadığınız kullanıcılar varsa ortak olarak eklemek istediğiniz kullanıcının aşağıdaki noktaları kontrol etmesini isteyebilirsiniz:

-İrtibat kişisi olarak eklenen kişinin irtibat kişisi olmak için daveti kabul etmemesi (Kullanıcı, irtibat kişileriniz arasında görünür ancak bu kişi daveti henüz kabul etmediği için 'Cancel invitation/Daveti iptal et' seçeneği aktiftir. İrtibat kişisi durumu bu şekilde kontrol edilebilir)

-Kullanıcının hesabının onaylanmış olarak görüntülenmesine rağmen profilindeki okulun durumunun onaylanmamış olarak görüntülenmesi (Bazı kullanıcıların profilindeki okullar taşınma sürecindeki bir eksiklikten dolayı 'Not validated' olarak görüntülenmektedir. Bu durum sistem yetkilileri tarafından düzeltilene kadar geçici çözüm olarak kullanıcının okulu profilinden kaldırarak tekrar aynı okulu eklemesini ve il koordinatöründen onay talep etmesini öneriyoruz. Aynı isimde birden fazla okul varsa okulun ID numarasını öğrenmek için il koordinatörü ile iletişime geçebilir.)

-Okul türünün hatalı kaydedilmiş olması (Kullanıcının profilindeki okul oluşturulurken hatalı okul türü seçilmişse (Government Institution) bu kurumdaki üyelik üzerinden projelere dâhil olması şu anda mümkün değildir. Kurum türü mevcut sürümde düzenlenememektedir. Bu konuda ileriki süreçte düzenleme yapılacaktır.

Kas

2022-2023 eğitim öğretim yılında da okul forması uygulamasına devam edilecek olup öğrencilerimize gerekli açıklamalar yapıldığından tüm öğrencilerimizin okul forması ile okula gelmeleri gerekmektedir. Okul kıyafeti ile gelmeyen öğrencilerimizin uyarı cezası ile cezalandırılacağı ve bu konuda tüm öğrencilerimizin ve velilerimizin hassas davranmasını ve özel durumu bulunan öğrenci velilerimizin Okul idaresi ile görüşmeleri gerekmektedir.

ŞEHİT AHMET AYTEKİN ORTAOKULU

ZAMAN ÇİZELGESİ

BAŞLAR(SAAT)

BİTER(SAAT)

SÜRE(DAK.)

ETKİNLİKLER

Toplanma ve Hazırlık

1.Ders

2.Ders

3.Ders

4.Ders

12:10 – 13 :10       ÖĞLE YEMEĞİ (60 Dakika)

5.Ders

6.Ders

7.Ders

Ara

Kas

Sayın Veli,

Okulların, öğretmenlerin, ders kitaplarının, eğitim materyallerinin hazırlanması ve temin edilmesi; okullarımızın elektrik, doğalgaz, su, internet ve telefon faturalarının ödenmesi devlet tarafından yapılmaktadır. Devlet tarafından sunulmayan fotokopi, kırtasiye, temizlik, ile her türlü tamirat, tadilat, bakım, onarım vb. diğer giderler ve ihtiyaçlarımız aile birlikleri tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca öğrencilere derslerde ve sınavlarda kullandıkları fotokopilerin ücreti Okul Aile Birliğinden karşılanmaktadır.

Okul-Aile Birliği Yönetim Kurulu üyeleri olarak 14/11/2021 tarihinde bir araya gelerek öğrencilerin fotokopi ve okulun diğer giderleri için her veliden 50 TL toplanmasına ve okula her öğrenci için 1 TOP A4 Fotokopi kağıdı gönderilmesine karar verilmiştir.

İstenilen miktarın okul müdürlüğüne gönderilmesi ya da okulun Ziraat Bankası

TR 9600 0100 1558 6600 7469 5001 yatırılması