5727 Sayılı Kanunun Uygulanması Sigara

5727 Sayılı Kanunun Uygulanması ile ilgili resmi yazı  ile aşağıdaki açıklamalar yapıldı.

a) Öğretmenler derslerinde ve öğrencilerle iletişim içinde oldukları her ortamda fırsat eğitimi yöntemiyle sigaranın zararlarını öğrenci, veli ve toplumun diğer kesimlerine aktaracaklardır.

b) Yeşilay kulübü aktif hale gelecektir.

c) Sigara yasağına eğitimcilerin uymaları ve örnek olmaları bakımından öğrencilerin görebileceği yer ve ortamlarda kesinlikle sigara içilmeyecektir.

d) Yasaya uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 39. maddesine istinaden idari para cezası ile tecziye edileceklerdir.

e ) İlgi (b) yazı gereğince eğitim kurumlarının, kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında tütün ürünleri tüketilemez hükmüne yer verilmiştir.

Yukarıda açıklandığı üzere okulumuz birimlerinde ve okul bahçesinde tütün ürünlerinin tüketilmemesi  istendi

İlgili Yazı

Yayın: 14.02.2023 - Güncelleme: 14.02.2023 14:34 - Görüntülenme: 103