T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZİNCAN / MERKEZ - Şehit Ahmet Aytekin Ortaokulu

Doğunun İlk Ragbi Takımı Hocabey Toki

Doğu Anadolu Bölgesinde ilk olarak Erzincan Hocabey TOKİ Ortaokulu bünyesinde kurulan ragbi takımı mayıs ayında Samsun´da düzenlenecek olan şampiyona için yoğun bir şekilde antrenmanlarını sürdürüyor.

Doğu Anadolu Bölgesinde ilk olarak Erzincan Hocabey TOKİ Ortaokulu bünyesinde kurulan ragbi takımı mayıs ayında Samsun´da düzenlenecek olan şampiyona için yoğun bir şekilde antrenmanlarını sürdürüyor. Ortaokul öğrencilerinden kızlı, erkekli oluşan ragbi takımının antrenmanı İHA ekibi tarafından droneyle havadan görüntülendi. Öğrenciler, ragbiyle sporu sevdiklerini bu sayede sosyal medyadan ve kötü alışkanlıklardan uzak durduklarını söyledi.

Erzincan´ın ilk ragbi takımı geçtiğimiz yıl kuruldu ve 1 yıl sonra profesyonel hale geldi. Önümüzdeki mayıs ayında Samsun´da düzenlenecek olan şampiyonaya katılacak olan takım, hazırlıklara sıkı şekilde başladı.

İngiltere´nin Ragbi kentinde futbol maçı sırasında bir oyuncunun topu kollarının arasında tutarak kaleye doğru koşmasıyla başlayan, 1823 yılından bu yana başta İngiltere olmak üzere Fransa, Galler, Güney Afrika, Yeni Zelanda ve Avustralya´da çok popüler bir spor haline gelen ragbi, Türkiye´de de ilgi görmeye başladı. Güç ve çeviklikten ziyade cesaretin ön planda olduğu ragbiye, ´sert´ bir spor olarak bilinmesine karşın kadınlar da ilgi gösterirken, çeşitli illerde kurulan ragbi takımları da dikkati çekiyor.

Devamı

https://www.haberler.com/dogunun-ilk-ragbi-takimi-erzincan-da-11983873-haberi/

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.04.2019 - Güncelleme: 28.04.2019 23:44 - Görüntülenme: 291
Kaynak: https://www.haberler.com/dogunun-ilk-ragbi-takimi-erzincan-da-11983873-haberi/
  Beğen | 25  kişi beğendi